Đua tranh “miếng bánh” coworking space 22/01/2020 15:00
Chưa biết tân binh Hivelab với con bài Dream Station có thành người chơi chính hay vẫn trên hàng ghế dự bị, nhưng sự thành bại của các tay chơi trên thị trường coworking space (văn phòng làm việc chia sẻ) không phụ thuộc vào chiến thuật “mạnh vì gạo bạo vì tiền”.
 • Chờ màn ra mắt

  Thị trường coworking space vừa nín thở sau sự cố WeWork và màn ứng phó, giải cứu của đại gia viễn thông Nhật Bản SoftBank. Nhà đầu tư này đã chi 9,5 tỷ USD để mua 80% cổ phần giải cứu WeWork và tìm cách lật ngược tình thế cho công ty này, sau IPO bất thành tháng trước.

  Những tưởng sự cố WeWork sẽ khiến giới đầu tư hoài nghi về mô hình kinh doanh coworking space trên thế giới cũng như ở Việt Nam. Thế nhưng, những gì diễn ra trên thị trường đang cho thấy sự cố kinh doanh của WeWork không mang tính đại diện cho cả thị trường coworking space. Các tên tuổi còn lại không bị ảnh hưởng nhiều, thị trường Việt Nam cũng không phải ngoại lệ.

  Ngoài những người chơi cũ như Toong, Cogo, Dreamplex, UP Co-working Space đã phát triển nhiều điểm, thì có vô vàn các tên tuổi nhỏ lẻ như TikTak, Kicoworking, BK Hub, Up, Hatch! Nest, iHouse, DESKA, HanoiHub, HubIT, Coffice, Clickspace, Nest by AIA, Work Saigon, Saigon Coworking, Start Saigon, Kafnu, Circo… vẫn âm thầm chiến đấu.

  Gần đây, thêm tân binh ngoại đang háo hức được ra sân thi đấu, đó là Dream Station của Hivelab Vina - thành viên của start-up đình đám đến từ Hàn Quốc trong lĩnh vực công nghệ, thiết kế web, phát triển game.

  Ông Tony Suh Haesung, Giám đốc điều hành của Hivelab Vina cho rằng, sự cố kinh doanh của WeWork là hệ quả của những sai lầm trong điều hành doanh nghiệp của cựu CEO, kiêm nhà sáng lập Adam Neumann. Đó là quản lý kiểu gia đình, tiêu pha xa xỉ cho mục đích cá nhân, không chịu lắng nghe, đến các sai sót trong hệ thống kế toán không theo chuẩn mực, hay việc đầu tư không có mục đích rõ ràng của người lãnh đạo.

  “Nếu có đủ tiềm lực tài chính và có nhân sự quản lý đủ tốt, thì việc đầu tư của bạn vào thị trường này vẫn còn rất nhiều cơ hội rộng mở”, ông Tony Suh Haesung nói.

  Tiềm năng phát triển của thị trường coworking space được đánh giá vẫn rất lớn. Báo cáo Global Coworking Growth Study 2019 cho thấy, tỷ lệ tăng trưởng của ngành này trên thế giới có thể đạt 9,5% trong năm nay. Đến năm 2022, tỷ lệ này trên thế giới sẽ đạt trên 25%, tăng 42% so với năm 2019.

  Việt Nam đứng thứ 31 trong Top 50 quốc gia có tốc độ tăng trưởng về coworking spaces cao nhất thế giới. Theo thống kê, thị trường này ở Việt Nam có mức tăng trưởng đến 62% trong năm 2017 và 58% trong năm 2018. Dự đoán, năm 2019 vẫn có mức tăng trưởng nóng do nền kinh tế tăng trưởng ổn định, nhu cầu mở rộng kinh doanh của các doanh nghiệp trong và ngoài nước lớn.

  Tại một thị trường mà đến 90% doanh nghiệp được xếp vào loại vừa và nhỏ (SMEs), hơn 30% là dân số trẻ (dưới 34 tuổi), thì môi trường làm việc chung chính là giải pháp lý tưởng cho các start-up và doanh nghiệp nhỏ và vừa.

  Những mô hình làm việc phá cách như thế này mang đến một trải nghiệm làm việc mới lạ, giúp thu hút nhân tài trẻ gia nhập tổ chức. Việc đặt nơi làm việc tại không gian làm việc chung cũng mang đến một hình ảnh mới mẻ, hiện đại cho các doanh nghiệp, cho thấy sự đầu tư của họ vào chất lượng làm việc và phúc lợi của nhân viên.

  Giới đầu tư cũng như thị trường văn phòng cho thuê đang hóng màn ra mắt của tân binh tới từ Hàn Quốc này, kỳ vọng tạo ra làn gió mới trên thị trường. Vấn đề là khi ra sân thi đấu, tân binh này sẽ đá ở vị trí nào, chiến thuật ra sao.

 • Khởi đầu chinh phục ước mơ của các doanh nhân

  Dream Station ra đời trước tiên xuất phát từ chính nhu cầu mở rộng văn phòng của Hivelab Vina. Ngay sau khi đặt chi nhánh tại Keangnam, Hivelab Vina đã phát triển nhanh chóng, với số lượng nhân sự phình to. Trong quá trình khảo sát các giải pháp văn phòng, Hivelab Vina nhận thấy có rất nhiều công ty cũng đang gặp khó khăn tương tự, đồng thời cũng thấy được tiềm năng to lớn của thị trường coworking space, chính vì vậy, Hivelab Vina đã cho ra đời Dream Station.

  Với mạng lưới đối tác lớn trong lĩnh vực IT, start-up ở Hàn Quốc cũng như ở Việt Nam, Hivelab Vina kỳ vọng Dream Station không chỉ đáp ứng được việc mở rộng kinh doanh của mình trong cung cấp dịch vụ công nghệ và thiết kế, mà sẽ trở thành sân chơi chung cho cộng đồng doanh nghiệp.

  Ông Tony Suh Haesung tiết lộ, Dream Station tập trung vào phân khúc khách hàng doanh nghiệp vừa và nhỏ. Trong đó, dự tính 70% là doanh nghiệp Việt Nam, 30% là doanh nghiệp nước ngoài, chủ yếu các công ty công nghệ Hàn Quốc.

  Điều khiến vị CEO trẻ này tự tin là Dream Station sở hữu hạ tầng, vật chất cao cấp nhất so với các coworking space hiện có ở Hà Nội. Toàn bộ thiết kế do nhà thiết kế Hàn Quốc làm, tạo nên thẩm mỹ độc đáo và trải nghiệm khác biệt. Chính sách giá cạnh tranh giảm 30% so với giá chung thị trường.

  Mặc dù đây chỉ là mảng cộng thêm của Hivelab Vina, song ông Tony Suh Haesung cũng kỳ vọng sẽ đóng góp khoảng 10% doanh thu cho công ty mẹ trong vài năm tới. Dự tính, sau khi địa điểm đầu tiên ở Hoàng Đạo Thuý (Hà Nội) hoạt động ổn định, Dream Station tiếp tục mở thêm 2 điểm mới ở Thủ đô trước khi có mặt ở TP.HCM.

  “Là công ty có nền tảng vững chắc về công nghệ, thiết kế, chúng tôi có nhiều kỳ vọng vào mảng kinh doanh mới này, nhưng cũng không đặt quá nhiều áp lực, vì đây là mảng kinh doanh mới và cần thời gian để hoàn thiện, mở rộng”, ông Tony Suh Haesung nói.

  Khi các tập đoàn lớn - khách hàng chính “hái ra tiền” đối với các coworking space cân nhắc việc sử dụng môi trường làm việc chung, thì chỉ những tên tuổi có uy tín về dịch vụ và mô hình kinh doanh thành công mới thu hút được họ.

  Với cách đi nhẹ nhàng và kín đáo, lúc này Dream Station có thể chưa gây sóng cho thị trường. Các tên tuổi đang hoạt động tích cực trên thị trường này cảm thấy chưa có biến động gì lớn.

  Hiện trên thị trường, Toong gần như là tay chơi đang nắm phần “chia bài” và cầm trịch với phong độ ổn định. Toong sở hữu 18.000 m2 cho thuê ở Hà Nội, TP.HCM, Nha Trang, Lào và Campuchia. Trong 2 năm tới, sẽ có thêm khoảng 50.000 m2 được Toong đưa vào vận hành và khai thác kinh doanh.

  “Tốc độ và hiệu suất của Toong không phải ai cũng làm được. Toong cứ theo tốc độ của mình thôi”, ông Đỗ Sơn Dương, đồng sáng lập và điều hành của Toong nói vậy.

  Còn ông Trần Xuân Kiên, sáng lập Cogo cũng chỉ quan tâm tới những đối thủ mở mạnh theo chuỗi. Theo ông Kiên, thị trường này tăng trưởng mạnh, nhiều người cùng nhảy vào làm, nhưng đa số vẫn đang lỗ. Hiện Cogo vẫn dừng ở 4 điểm tại thị trường Hà Nội sau gần 2 năm ra mắt. Còn một điểm ở toà nhà FLC (Cầu Giấy, Hà Nội) đầu năm sau mới bàn giao.

 • Khởi đầu chinh phục ước mơ của các doanh nhân

  Cuộc cạnh tranh càng trở nên sôi động với sự gia nhập của nhiều thương hiệu coworking space ngoại hơn. Tất cả cùng tham gia vào cuộc chiến tranh giành thị phần.

  “Mọi tay chơi đều đang cố gắng để có thể mang đến những dịch vụ và ưu đãi tốt hơn, nhằm thu hút đối tượng khách hàng mới, cũng như giữ chân khách hàng có sẵn”, ông Chris Edwards, Tổng giám đốc Kafnu (thương hiệu coworking của Next Story Group đến từ Ấn Độ) cho hay. Kafnu hướng đến đối tượng khách hàng trẻ thuộc thế hệ Millennials (những người sinh ra trong giai đoạn từ đầu thập niên 1980 đến đầu thập niên 2000) và Gen Z (những bạn trẻ được sinh từ năm 1996 trở đi).

  Trong khi đó, Wework nhắm đến phân khúc khách hàng cao cấp, văn phòng chuẩn hạng A, với diện tích cực lớn, chi phí đầu tư đắt, thiết kế cao cấp, có nhiều quỹ đầu tư hỗ trợ.

  Giờ đây, “tân binh” Dream Station bám vào làn sóng ngày càng có nhiều công ty khởi nghiệp Hàn Quốc muốn phát triển tại thị trường Việt Nam. Hivelab Vina chắc chắn không bỏ lỡ cơ hội lấy lòng khách hàng Việt Nam bằng văn hoá kinh doanh Hàn Quốc.

  Các doanh nhân Hàn Quốc thường tùy cơ ứng biến hơn là áp dụng các nguyên tắc kinh doanh thông thường. Cảm nhận và kinh nghiệm được coi trọng hơn những kết quả thu được từ thực tiễn. Tuy nhiên, điều đó không có nghĩa doanh nghiệp Hàn Quốc sẽ bỏ qua những khía cạnh quan trọng khác, đó là nắm bắt thông tin nhanh chóng. So với các nước khác ở châu Á, người Hàn Quốc có thể đối mặt với mọi khó khăn một khi họ nắm rõ được kế hoạch hoặc lường trước được mọi tình huống có thể xảy ra.

  Liệu tân binh Hivelab với con bài Dream Station có chơi tốt ở mọi vai trò, người chơi chính hay trên hàng ghế dự bị vẫn chưa có câu trả lời. Nhưng không hề quá lời nếu nói rằng, sự thành bại của các tay chơi trên sàn đấu này không phụ thuộc vào chiến thuật “mạnh vì gạo, bạo vì tiền”. Chỉ những người có thương hiệu nổi bật và kết nối mật thiết đến một nhóm khách hàng cụ thể mới có cơ hội ghi bàn.

VIEW MORE NEWS & EVENT

Your information has
been sent successfully
We will contact you shortly!

Terms & Conditions

HiveLab Vina ("Company") (whether directly or indirectly) owns and operates the dreamstation.com website (collectively, "Company Website" and individually, "Site"). By using or browsing any of the Company Website, you acknowledge that you have read, understood and agree to be bound to these Terms and Conditions and all applicable laws and regulations. If you do not agree to be bound by these Terms and Conditions, then you must not use this Site. We may change these Terms and Conditions at any time and without any notice to you so we suggest that you periodically visit this page to review these Terms and Conditions. By using this Site after we post any changes, you agree to accept those changes, whether or not you actually reviewed them.

Privacy

Please review our Privacy Policy, which also governs your visit to this Site and which is incorporated into the Terms and Conditions.

Site Contents

This Site is the website of HiveLab Vina and the content of this Site is determined solely by HiveLab Vina. All materials, including images, details, data, illustrations, designs, icons, photographs, video clips, text, software, graphics, scripts, logos, and other materials that are part of this Site (collectively, the "Contents") are owned exclusively (either directly or indirectly) by Company and/or its content providers. The Contents are protected by copyrights, trademarks, service marks, trade dress and other intellectual or ownership rights owned by the Company. Any rights not expressly granted in the Terms and Conditions are reserved for the Company. Any Company marks, logos and designs appearing on any of the Company Websites are the exclusive trademarks and service marks (either directly or indirectly) of Company. No license to or right in any such marks, logos and designs and other proprietary rights of the Company is granted to or conferred upon you. All other trademarks and service marks appearing on any of the Company Websites that are not owned by Company are the property of their respective owners.

Use of Site; Restrictions

This Site and its Contents may be used solely for your own personal, non-commercial use. Any other use of the Site or the Contents is strictly prohibited, including, without limitation, modification, removal, deletion, transmission, publication, distribution, proxy cashing, uploading, posting, redistribution, re-licensing, selling, duplicating, republication or any other dissemination without the express written permission of Company or the owner. You may not use any framing techniques to enclose any trademarks or logos of Company nor use any meta tags or other hidden text without our prior written consent. You may not link to the Site without our prior written consent. Use of spiders, robots and similar data gathering and extraction tools is expressly prohibited. You may view and print a copy of the Contents displayed on the Site, and download a copy of any Contents that is designated for downloading, for your personal use only but you may not alter the Contents in any way, including, without limitation, removing or modifying any copyright or other ownership notices. The rights, title and interest in the Contents are not transferred to you by copying or downloading the material. The information provided on this Site is free of charge and for informational purposes only and does not create a business or professional services relationship between you and Company.

Online Conduct

You agree to use the Site only for lawful purposes. You are prohibited from posting or transmitting to or through the Site any unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, defamatory, vulgar, obscene, profane, hateful material, or any other material that could give rise to civil or criminal liability under the law. We may disclose any content or electronic communication of any kind (including your profile, e-mail address and other information) (1) to satisfy any law, regulation, or government request; (2) if the disclosure is necessary or appropriate to operate the Site; or (3) to protect the rights or property of Company, its affiliates, and you.

Accuracy of Information

Company uses reasonable efforts to furnish accurate and up-to-date information, but we do not guarantee that any information contained in this Site is accurate, complete, reliable, current or error-free or that the Site will be free from viruses. We also are not responsible for any errors or omissions in this Site. Although we may modify the Contents, make improvements to the Site or correct any error or omission at any time and without notice to you, we are not obligated to do so. We will endeavor to update information in a timely manner but we will not be liable for any inaccuracies. Any use you make of the information provided on this Site is entirely at your own risk and Company will not be liable for any loss of data, lost profits or any other damages or losses resulting from your use of this Site.

Links to Third Party Sites

Links on this Site may lead to services or sites not controlled or operated by Company. We provide these links for your convenience and information. Links are not an endorsement of the site or service. We assume no responsibility or liability for other sites or services. Any use you make of any site or service linked to by this Site is entirely at your own risk.

Disclaimer of Warranties; Limitations of Liability

THIS SITE AND ITS CONTENTS ARE PROVIDED BY COMPANY "AS IS" AND "AS AVAILABLE" WITHOUT ANY REPRESENTATION OR WARRANTY OF ANY KIND WHETHER EXPRESS OR IMPLIED. COMPANY EXPRESSLY DISCLAIMS ALL EXPRESS AND IMPLIED WARRANTIES INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE, TITLE AND NON-INFRINGEMENT. IN NO EVENT WILL COMPANY BE LIABLE TO ANY PARTY FOR ANY DIRECT, INDIRECT, PUNITIVE, INCIDENTAL, COMPENSATORY, SPECIAL, CONSEQUENTIAL, OR OTHER DAMAGES OF ANY KIND WHATSOEVER, LOSS OF DATA, INCOME OR PROFIT, LOSS OF OR DAMAGE TO PROPERTY, BUSINESS INTERRUPTION, OR LOSS OF PROGRAMS OR DATA, ARISING OUT OF OR IN CONNECTION WITH THIS SITE, ANY SITE OR SERVICES LINKED THROUGH THIS SITE, OR ANY COPYING, DISPLAY OR USE THEREOF, REGARDLESS OF THE LEGAL THEORY ON WHICH THE CLAIM IS BASED, EVEN IF COMPANY HAS BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES, INCLUDING, WITHOUT LIMITATION, ANY DAMAGES THAT RESULT FROM ANY MISTAKE, OMISSION, VIRUS, DELAY OR INTERRUPTION IN OPERATION OR SERVICE REGARDLESS OF THE REASON. COMPANY WILL NOT BE LIABLE FOR LOSSES OR DAMAGES ARISING OUT OF OR ANY WAY RELATED TO ANY THIRD-PARTY WEB SITES OR THEIR CONTENT ACCESSED THROUGH LINKS IN THIS SITE, YOUR USE OF THIS SITE OR YOUR USE OF ANY EQUIPMENT OF SOFTWARE IN CONNECTION WITH THIS SITE. Certain laws do not allow limitations on implied warranties or the exclusion or limitation of certain damages. If these laws apply to you, some or all of the above disclaimers, exclusions or limitations may not apply but liability shall be limited to the fullest extent permitted by law.

Indemnification

You agree to indemnify and hold harmless Company from any third-party claim, action, demand, loss or damages (including attorneys’ fees and costs) arising out of or relating to your violation of these Terms and Conditions, your use of the Site or your violation of any rights of a third party.

Remedies for Violations

Company reserves the right to seek all remedies available at law and in equity for violations of these Terms and Conditions, including but not limited to the right to block access from a particular IP address.

Feedback and Other Suggestions

All feedback, ideas and other suggestions submitted by you through this Site will be treated as non-confidential and non-proprietary and may be disclosed or used by Company for any purpose whatsoever, without any obligation to compensate you. All personal data provided to Company will be handled in accordance with our Privacy Policy.

Applicable Laws; Exclusive Jurisdiction

This Site and the Contents are displayed solely for the purpose of promoting Company’s available services. This Site is controlled and operated by Company from its offices in Vietnam. You are responsible for complying with the laws of the jurisdiction from which you are accessing this Site, and you agree that you will not access or use the information on this Site in violation of such laws. These Terms and Conditions and your use of this Site will be governed by the laws of Vietnam, without regard to any conflict of law provision. Our failure to enforce any rights under these Terms and Conditions will not constitute a waiver of any terms or conditions of these Terms and Conditions.

Dispute Resolution

Subject to the following clause, any claim or controversy related to these Terms and Conditions or relating to this Site will be settled by arbitration. The decision of the arbitrator will be binding on the parties. To the fullest extent permitted by applicable law, no arbitration will be joined to an arbitration involving any other party subject to these Terms and Conditions, whether through class arbitration proceedings or otherwise.

Miscellaneous

If there is a determination that any provision of these Terms and Conditions is invalid or unenforceable, that determination will not affect the rest of these Terms and Conditions. Regardless of any statute or law to the contrary, any claim or cause of action arising out of or related to use of this Site or under these Terms and Conditions must be filed within one (1) year after such claim or cause of action arose or be forever barred. The section titles in these Terms and Conditions are for convenience only.

Contact

In the event of any question relating to this Site, please email us at dreamstation@hivelab.com

Privacy policy
Information about our organization and websites

This Privacy Policy provides notice to you of the privacy practices, the choices you can make about the way your information is collected online, how that information is used and the rights that you have if your use of this website falls under the jurisdiction of Vietnam Law. Please read this Privacy Policy carefully and revisit this page from time to time to review any changes that may have been made. We may amend this Privacy Policy at any time by posting the amended terms on this site. All amended terms automatically take effect on the date set out in the posted Privacy Policy, unless otherwise specified.

Sites covered by this Privacy Policy

This Privacy Policy applies to all our websites and domains including all regional or country-specific sites (collectively the "Websites"). The Websites may provide links to third-party websites for your convenience and information. If you access those links, you will leave the Websites. We do not control those sites or their privacy practices, which may differ from our own privacy practices. This Privacy Policy does not cover any personal data that you choose to give to unrelated third parties. We do not monitor or control the information collected by such sites or the privacy practices of any third parties, and we are not responsible for their practices or the content of their sites.

Types of information we collect and use

In this policy, "personal information" or "personal data" means information about an identifiable individual that is subject jurisdiction in which you reside. In some jurisdictions, "personal information" or "personal data" will not include business to protection under the law in the contact information. The Websites collect information through a variety of different ways and for different purposes as follows. If you choose to register with any of the Websites to receive updates from us, to manage your account and/or use our self-service portal, then you will be requested to provide contact information (name, address, telephone number, email address, a unique login name, and password). We use this information pursuant to our legitimate business interests to provide our services and/or to contact you about the services on our site in which you have expressed interest. We may also use your contact information to send you information about other group products and services, such as meeting rooms, virtual offices, workplace recovery, offices, co-working and memberships subject to us having obtained your consent in accordance with applicable law. If you do not want to receive these promotional announcements on an on-going basis you can notify us to update your preferences (see the Opt-Out section below).

You also have the option to provide demographic information (such as type of business, size of business, locations, etc.). We use this demographic information to understand your needs and interests and to provide you a more personalized experience on our site. The information is used by the group to process your orders, enable participation in promotions (subject to your marketing preferences), and so that we can provide our services to you.

Through the Website, you can order products or services, request information, or subscribe to marketing or support materials. In order to purchase a product or service from us, we will request certain information from you which will be used for contract performance purposes. You will need to provide contact information (such as name, email and shipping address) and financial information (such as credit card number, billing address, and expiration date). Financial information collected from you is used only to bill you for the products and services that you have purchased. If we collect credit card information from you, we only use this information for payment processing and fraud prevention. Credit card information and other similar sensitive personal data are not used for any other purpose by the group without your express consent. We do not retain your credit card information after processing a payment unless you grant us permission to retain your credit card information for future purchases.

The Websites automatically collect technical information about your visit (such as browser type, Internet service provider, platform type, internet protocol (IP) addresses, referring/exit pages, operating system, date/time stamp). We aggregate this information for reporting about the Websites to analyze trends, diagnose problems with our server and administer the Websites, to track user movement and use, and to gather broad demographic information. We may be required to share information with third parties as a result of applicable law. For example, we may be required to disclose information as a result of a court order, subpoena or warrant. In addition, we may, subject to applicable law, voluntarily provide information in order to assist in a law enforcement investigation or where the disclosure is necessary to protect our systems, our business or the rights of others.

Communications

Once you register, we will send you a welcoming email to verify your username and password. We will also respond to your inquiries; provide services you request and manage your account. We will communicate with you by email or telephone and will make every effort to honor your preference. Subject to the marketing preferences which you give us, we will also send you information on new products, services, special savings, promotions and general information. If you do not want to receive this information, you can opt-out of receiving future mailings (see Opt-Out section below). If you ask to subscribe to our newsletters, we will use your name and email address to send the newsletter to you. You can sign up for these newsletters from us on our registration page. You may unsubscribe at any time (see Opt-Out section below). When necessary, we will send you service-related announcements, which are not promotional in nature. If you do not wish to receive them, you may deactivate your account with the Website. Please note that we do not provide your email address to our business partners. However, we may send you offers on behalf of our business partners – see ‘Types of information we collect and use ‘above for more details. You can opt out from receiving email offers from us as described below.

Sharing of information and Cross-border Transfers

We contract with third-party service providers and suppliers to deliver complete products, services and customer solutions described above. These service providers may change or we may contract with additional service providers to better accommodate our customers. Our affiliates may provide services to you or to your local affiliate and may receive personal data about you. If we transfer your personal data to affiliates or third parties, we require the recipients of your personal data to safeguard your personal data using administrative, technical and security procedures; however, your personal data will also be subject to the laws of the jurisdiction governing our affiliate or the third party. Your personal data may be transferred across state borders and country borders to our affiliate companies in order to provide our services to you. Residents of Vietnam should understand that your personal data may be transferred outside of Vietnam to other countries for the purposes of data consolidation, storage, simplified customer information management, reporting and other internal uses.

Cookies and other digital markers

We automatically gather information through the use of cookies and other digital markers. Cookies and digital markers are small computer files that may be stored on your computer’s hard drive or embedded in our website pages that enable us to identify you and track your visit on the Website. For example, when you book office space, we use cookies in the checkout process in order to keep track of your order as you move through each step of the booking process. We may use the services of third-parties to collect and process personal information through the use of cookies and other digital markers on our behalf. You may disable cookies on your computer by changing the settings in the preferences or options menu in your browser. If you choose to disable cookies, you may not be able to access certain areas of the Website.

Children’s privacy

The group is committed to protecting the privacy needs of children and we encourage parents and guardians to take an active role in their children’s online activities and interests. The group does not knowingly collect information from children under the age of 13 and we do not target its websites to children under 13.

Your choices and opting-out

We give you the choice of receiving a variety of information that complements our products and services. You can subscribe to receive certain product-and service-specific information and group-wide marketing communications. Such communications may include new product information, special offers, or an invitation to participate in market research. If you no longer wish to receive our newsletters and/or promotional communications, you may opt-out of receiving them by following the instructions included in each newsletter or communications including by contacting us at dreamstation@hivelab.com.

Access to and accuracy of your information and your other rights In certain jurisdictions, you have a right: to ask us for a copy of your personal information; to ask us to correct, delete or restrict (stop any active) processing of your personal data and to obtain the personal data you provide to us for a contract or with your consent and to ask us to share (port) this data to another data controller; to object to the processing of your personal information by us in some circumstances (in particular, where we don’t have to process the data to meet a contractual or other legal requirement, or where we are using the data for direct marketing). These rights may be limited, for example if fulfilling your request would reveal personal data about another person or breach the privacy rights of others, or if you ask us to delete information which we are required by law to keep or have compelling legitimate interests in keeping. To exercise any of these rights, please contact dreamstation@hivelab.com. If you have unresolved concerns, you have the right to make a complaint to the data protection supervisory authority where you live, work or where you believe a breach may have occurred.

Keeping your information secure

We do not guarantee or warrant the security of our servers nor can we guarantee that information you supply through the Website will not be intercepted while being transmitted over the Internet. We follow generally accepted industry technical standards to protect the personal data submitted to us, both during transmission and once we receive it. When you enter sensitive information (such as credit card information) on our registration or order forms, we encrypt that information using secured socket layer technology. Where we process personal information for marketing purposes or with your consent, we process the data until you ask us to stop and for a short period after this (to allow us to implement your requests). We also keep a record of the fact that you have asked us not to send you direct marketing or to process your data indefinitely so that we can respect your request in the future. Where we process personal information in connection with performing a contract or Service, or for a competition, we keep the information for 6 years (except for financial information which we keep for 10 years) from your last interaction with us.

Business transitions

In the event that we go through a business transition, such as a merger, acquisition by another company or sale of all or a portion of its assets, your personal information will likely be among the assets transferred.

Terms and Conditions

If you choose to visit our Websites, your visit and any dispute over privacy is subject to this Privacy Policy and our Terms and Conditions, including, but not limited to, disclaimers of warranty, limitations of liability, and arbitration of disputes. If you have any questions regarding our use of your data please email dreamstation@hivelab.com.